Kommunikációs tréningek
 
Kommunikációs tréningek - Út a sikeres kapcsolatokhoz!

A kommunikáció manapság az üzleti életben rendkívül felkapott és terhelt szó, de mit is jelent és miért is olyan fontos valójában? A válasz egyszerű: azért fontos, mert magát a kapcsolatot jelenti. A kapcsolatot a cég és az ügyfelek között, kapcsolatot a munkatársak között, kapcsolatot a vezető és beosztottjai között. A jó kommunikáció ezért egyenlő a jó kapcsolattal: az pedig a kulcsa minden működésnek és fejlődésnek. A kommunikáció olyan, mint a vérkeringés a testben: ez szállítja a létfontosságú energiát és információkat a szervezet minden tagjába.

Kommunikációs tréningeinken azt sajátítják el a résztvevők, hogy hogyan teremtsenek és tartsanak fenn jó kapcsolatot az üzleti élet különböző színterein: vezetőként, ügyfélkapcsolati munkatársként, előadóként, értékesítőként, stb. Trénereink specialistái a kommunikációs-készség fejlesztésnek, és bármely tréningünket is választja, számíthat rá, hogy látványos javulást tapasztal majd az adott területen.

Míg sok más tréningen a kommunikáció-fejlesztés alatt inkább elméleti, edukatív jellegű képzésről van szó, addig a mi tréningeink a gyakorlaton alapulnak, és az új kommunikációs stratégiák és viselkedésminták olyan mély szintű elsajátítását teszik lehetővé, hogy azok már a személyiségbe épülnek és szokássá válnak.

Csapatépítés, kommunikáció - Miért és mikor működik?

Vannak kritikus helyzetek, amikor mindenképpen szükségesek a specifikus tréningek- a céges segítség leghatékonyabb formái. A vezetőnek fontos a munkatársak jövője, a vállalat sikeres működése, komoly felelősség hárul rá az irányítás során. Naponta megküzd a piaci problémákkal, válságokkal, behatásokkal azért, hogy cége fennmaradjon és gyümölcsöző maradjon. Problémás helyzetekben nem hárulhat minden egy emberre. Ilyenkor a cégnek kell egy emberként küzdenie megfelelő irányítással. Közö00s erővel és biztos vezetéssel megtalálni a probléma gyökerét, a nehézségek fókuszát.

A megoldás keresésében és alkalmazásában a tréningek elképesztően gyors eredményt tudnak hozni. Energia és idő szabadul fel, összpontosul néhány napban és koncentrálódik egy kis csapatra, az óriási húzóerőkre, amik produktívabbak lehetnek problémás helyzetekben kontrollálva, mint bármi más szakértelem. Az átlátható rendszer, gyakorlat, rutin elengedhetetlen. Speciális trénereink hiteles szakértelemmel segítenek megtalálni, mik a lehetőségek, mik a legjobb lehetőségek és mit kéne máshogyan csinálni a cégben.

Szükség lehet erre akkor, ha új emberek kerülnek a céghez, gyarapszik a létszám, az egész vállalat növekedésnek indul, vagy éppen elbocsátják a dolgozókat. A különböző területek között sokszor óriási hiányosságok és feleslegek vannak, az átfedések közt gyakran rések tátonganak. Ezekre a problémákra mind fény derül a tréningek alkalmával, módszertatunk újfajta megvilágítást ad a problémának.

Temérdek idő és pénz lehet a cég átvilágítása, az elégedettség felmérése és kérdőívek kitöltése. Kevésbé hatékony és nem mindig célravezető módszerek. Ehelyett egy tréning során a probléma gyökerét megragadva a tréner gyorsan felméri a károk és fejleszteni való területek milyenségét és nagyságát, és tapasztalatának, szakértelmének köszönhetően a hatékony módszerek közül kiválasztja azokat, amik az adott helyzetre leginkább termékeny és effektív megoldást kínálnak, s ezt nem csak megosztva a csapat tagjaival, hanem végig is vezetve őket a lépéseken, bemutatja a részleteket. Itt a szemléletmód és megvalósítás különbségén, hatékonyságán van a hangsúly.

Sokkal koncentráltabb mechanizmussal. A hátráltató tényezők kizárása, a figyelem és produktivitás egy irányba terelése, a széthúzás megszüntetése. A tréningek alkalmat adnak arra a cégvezetőknek, hogy éles helyzetekben, gyakorlati és kontrollált körülmények közt, más helyzetben lássák a munkatársakat, hogy hogyan működnek. Emellett visszacsatolást, használható tudást kapnak a trénerektől a célravezető, hatékony és specifikus megoldásokat illetően.
 

 
Akkor, ha változásokon esett át cég az utóbbi időben, például, ha új munkatársak érkeztek a csapatba, érdemes megragadni a lehetőséget, hogy újraszervezzük a közösséget, amelynek így már az új tagok is részesei lesznek. Kiváló lehetőség, hogy megismerjék egymást az alkalmazottak, és az újak lelkesedése találkozzon a tapasztaltabbak tudásával. 
Fő profilunk a csapatépítés és a kommunikáció-fejlesztő tréningek, de nagyon széles körű a kínálatunk:
adott probléma vagy kitűzött cél szerint válogathatja meg, hogy mely speciális képzésünket veszi igénybe.

A cégvezető vállán hatalmas a felelősség, irányítani, problémát kezelni és kiemelkedően kommunikálni.

Professzionális, nagy szakértelemmel és szociális érzékkel, tapasztalattal bíró trénereink a speciális tréningek során minden eshetőségre felkészítik a cégvezetőt és a munkavállalókat is.
Kommunikációs tréningeinken azt sajátítják el a résztvevők, hogyan tartsanak fenn jó üzleti kapcsolatokat.
Trénereink specialistái a kommunikációs-készség fejlesztésnek, és bármely tréningünket is választja, számíthat rá, hogy látványos javulást tapasztal majd az adott területen.

Miért olyan nehéz manapság együttműködésre és jó munkára bírni a beosztottakat?
Esetleg azt tapasztalja, hogy alkalmazottai motiválatlanok, nem nyújtják azt, amire egyébként képesek lennének, gondolataikat a munkáról elsodorja a mindennapi megélhetés terhe és gondjai?
 

Hogy miért vagyunk hatékonyak?

Speciális tréningeinken valódi tudást és igazi hasznot hozó, rutint adó szellemi és gyakorlati információkat adunk át.
 
Milyenek a tréningjeink?
A 8-15 fős képzések tökéletesen alkalmasak arra, hogy a kohézió, a motiváció és bizalom kiépülése, az összetartozás érzése hathatós lenyomatként hosszútávon ott maradjon a cég munkájában, dolgozói körében.


Céges tréningek - www.cegestreningek.hu - Copyright 2013 - All rights reserved