Kommunikációs tréningek
 
Miben más a mi módszerünk?

A nagyfokú specifikációban. Az előkészítő munka során felmérjük, milyen most a helyzet, a dinamika, a légkör, mik a fejlesztendő területek, megoldandó problémák, és végül, hogyan érhetünk el változást a kritikus pontokon. Ez nem csak a csapatépítő, hanem a kommunikációs és egyéb, probléma-specifikus vagy cél-orientált képzéseinkre is jellemző: mindig a tréninget igénybevevő szervezet igényeihez és szükségleteihez igazítjuk a beavatkozást. Bármely tréningünkről is legyen szó, a diagnosztika, cél-meghatározás és kivitelezés szakaszain keresztül jutunk el a kívánt célokhoz.

A mi esetünkben professzionálisan strukturált, a legújabb kutatásokon és tapasztalati anyagon alapuló módszertannal találkozhat a szolgáltatásainkat igénybevevő vállalat.
Speciális képzésinknek köszönhetően hosszútávon is érződő, átható változásokat és a hatékonyság igazi növekedését tapasztalhatja a vállalatvezető. Így a mi képzésinket igénybe vételével anyagilag is jobban jár, hiszen nem egyszeri látszat-intézkedéseket vásárol a cég, hanem hosszútávon kifizetődő befektetést.

Hogy miért vagyunk hatékonyak?

Speciális tréningeinken valódi tudást és igazi hasznot hozó, rutint adó szellemi és gyakorlati információkat adunk át. A mai magyarországi kis és középvállalkozások nagy részének még egészen ismeretlen a tréningek területe, főként, ha professzionális és szakszerű csapatépítő és motiváló tréningekről van szó. Képzések és oktatások vannak ugyan, de a megfelelő humán erőforrás fejlesztési szakértelem hiányzik belőlük. Mi ezt tudjuk nyújtani.

Sokan ismerik a nagyrészt szórakozásra, együtt lazításra épülő csapatépítő programokat tréning formába öntve. Itt a dolgozók felszínesen közelebb kerülnek egymáshoz és jó esetben remek hangulat mellett eltöltenek együtt néhány napot, ami természetesen hasznos és fontos részét képezi a munkahelyi egészséges szocializáció kialakításának és bizonyos dolgokban nyitottabbá, hatékonyabbá teheti a dolgozók közös munkáját, viszonyulását a másikhoz. Ez azonban önmagában nem elég egy cég megfelelő, sikeres működéséhez, működtetéséhez.

A cégvezető vállán hatalmas a felelősség, megfelelni, irányítani, problémát kezelni és kiemelkedően kommunikálni, megadni egy gyümölcsöző cég mindennemű kereteit és szabályrendszerét. Professzionális, nagy szakértelemmel és szociális érzékkel, tapasztalattal bíró trénereink a speciális tréningek során minden eshetőségre felkészítik a cégvezetőt és a munkavállalókat is. Csapatszellemet kialakítani persze lehet egy óriási közös vigadozás alkalmával is, de ez hosszútávon nem biztos, hogy elég, nem biztos, hogy hatékony lesz.

Nálunk amellett, hogy a munkavállalók jobban megismerik egymást, jó és rossz oldalukkal együtt, olyan helyzetek megteremtését biztosítjuk, melyek speciális tudásbázisra épülnek, a konfliktusok keresésén, az együtt jól dolgozás kihangsúlyozásán és a szinergián alapulnak. Itt nem csak együttműködésről, hanem együtt hatásról van szó! Speciális képzéseink valóban hatékonyak, kézzelfogható eredményeket mutatnak a későbbiek során.
Rengeteg cégnél fontos a csapatban dolgozás, állásinterjúkon pedig előny, ha kiderül, valóban jól tudunk egy csapat részeként működni. Hogy miért? Kutatások tömkelege bizonyítja, hogy a csoport teljesítménye nem egyenlő az egyének összesített képességével és teljesítményével, sokkal inkább az fontos, hogy azok az emberek hogyan tudnak összedolgozni és mit hoznak ki egymásból.

Az eredmények azt mutatják, hogy az átlagos képességű emberek jó csapatmunkájának eredménye magasan felülmúlja még a "szuperemberek" teljesítményét is, akik viszont esetlegesen nem tudnak csoportban dolgozni. Itt derül ki az, hogy hatékonyság szempontjából korántsem csak a képességek számítanak! A csapatmunka persze nem feltétlenül egyértelmű és egyszerű mindenki számára. Különböző képességekkel megáldott emberek dolgoznak együtt. Pillanatok alatt nem megtanulható, a tréningeink pedig pont e célt igyekeznek szolgálni, a csapatmunka gyakorlati részét is megmutatják, trénereink olyan későbbiekben használható tudást adnak, ami rendszerezi az alkalmazkodás, együttműködés íratlan szabályait, rámutatnak a széthúzó erőkre és kohéziós kapcsokra, arra, hogy hogyan lehet jól működő egységgé kovácsolni az embereket, öncélúság nélkül, a legjobbat kihozva csapattársainkból. Ebben természetesen a cégvezetőnek is nagy szerepe van, trénereink ezt kiscsoportos képzések alkalmával teszik még hatékonyabbá.

 

 
Vannak kritikus helyzetek, amikor mindenképpen szükségesek a specifikus tréningek- a céges segítség leghatékonyabb formái. A vezetőnek fontos a munkatársak jövője, a vállalat sikeres működése, komoly felelősség hárul rá az irányítás során. Naponta megküzd a piaci hatásokkal válságokkal, problémákkal, azért, hogy cége fennmaradjon és gyümölcsöző maradjon. Problémás helyzetekben nem hárulhat minden egy emberre. Ilyenkor a cégnek kell egy emberként küzdenie megfelelő irányítással. Közös erővel és biztos vezetéssel megtalálni a probléma gyökerét, a nehézségek fókuszát. 
Fő profilunk a csapatépítés és a kommunikáció-fejlesztő tréningek, de nagyon széles körű a kínálatunk:
adott probléma vagy kitűzött cél szerint válogathatja meg, hogy mely speciális képzésünket veszi igénybe.

A cégvezető vállán hatalmas a felelősség, irányítani, problémát kezelni és kiemelkedően kommunikálni.

Professzionális, nagy szakértelemmel és szociális érzékkel, tapasztalattal bíró trénereink a speciális tréningek során minden eshetőségre felkészítik a cégvezetőt és a munkavállalókat is.
Kommunikációs tréningeinken azt sajátítják el a résztvevők, hogyan tartsanak fenn jó üzleti kapcsolatokat.
Trénereink specialistái a kommunikációs-készség fejlesztésnek, és bármely tréningünket is választja, számíthat rá, hogy látványos javulást tapasztal majd az adott területen.

Miért olyan nehéz manapság együttműködésre és jó munkára bírni a beosztottakat?
Esetleg azt tapasztalja, hogy alkalmazottai motiválatlanok, nem nyújtják azt, amire egyébként képesek lennének, gondolataikat a munkáról elsodorja a mindennapi megélhetés terhe és gondjai?
 

Hogy miért vagyunk hatékonyak?

Speciális tréningeinken valódi tudást és igazi hasznot hozó, rutint adó szellemi és gyakorlati információkat adunk át.
 
Milyenek a tréningjeink?
A 8-15 fős képzések tökéletesen alkalmasak arra, hogy a kohézió, a motiváció és bizalom kiépülése, az összetartozás érzése hathatós lenyomatként hosszútávon ott maradjon a cég munkájában, dolgozói körében.


Céges tréningek - www.cegestreningek.hu - Copyright 2013 - All rights reserved